vrijdag 23 november 2012

Wie is de mol?

nondemiljaardedju!

er zit een saboteur op de Roeselaarse fietspaden! Reed ik vandaag nu niet voor de derde keer lek door een duimspijker??????

Deze keer ging ik aan het flubberdeflubberdeflubberwielen op het einde van de Piljoenstraat riching Moorslede. Ik dacht nog 'tis nie waar é' en twas wel waar ook zekers!

Er zat OPNIEUW een mooie glanzende hagelnieuwe duimspijker in mijn band. Uit pure frustratie heb ik de politie opgebeld. Ik had een goed gesprekje met een vriendelijke agente, die mij vertelde dat ze een patrouille zou uitzenden om na te kijken of er ergens daadwerkelijk sprake is van kwaad opzet of dat het toch alleen maar ongelukkig toeval is.
Na het telefoontje was ik alweer wat gekalmeerd, maar het bleef toch de hele dag zinderen. Dus fietste ik met een klein hartje weer naar huis deze avond, gelukkig met volle banden...


woensdag 21 november 2012

Werken Iepersestraat - dag 2 & 3

zo... na het duimspijkeravontuur gisteren was het al voorbij middernacht toen ik mijn bedje eindelijk kon opzoeken en dus was er geen puf meer over voor een berichtje over dag 2. Ik heb op mijn terugweg wel nog fotos genomen van de situatie op dag 2 en echt waar... de tranen spoten uit mijn ogen!

Het wegdek is netjes afgeschraapt, maar het fietspad blijft een betonnen blok in de branding! Op bepaalde plaatsen is er wel ook aan het wegdek geschraapt van de straten die op de Iepersestraat uitkomen, alhoewel ook daar blijkbaar tot op de cm gerekend is, want vaak blijven er hele stukken onbewerkt die evenveel putten vertonen als de afgeschraapte stukken naast hen...


Verbazingwekkend ook hoeveel chauffeurs niet malen om het welzijn van hun bumper om toch maar niet  een omweg te moeten nemen. Tijdens mijn passage door de werken gisterenavond, 7 (z e v e n) autos de duik van toch wel 15-20cm in de werken zien nemen. Daarbij steeds vergezeld van een schrapende bumper.

Ik heb wel een fantastisch schandalige foto over de breedte van het fietspad. Hij is na 9'en 's avonds genomen en met de gsm, dus de kwaliteit is niet schitterend, maar één beeld zegt meer dan 1000 woorden toch?

 Te smal! Eén band op het randje, één band over het randje... Bovendien is de rechterkant van het fietspad ook grotendeels overgroeid (hier nu niet omdat dit op een kruising met een zijstraat is), zodat zelfs de witte strepen niet mer zichtbaar zijn.

Het stuk wat dit voorjaar hersteld werd, hebben ze gelukkig niet opnieuw opgebroken. Alhoewel het ook alweer verzakkingen begint te vertonen....

Dag 3 (vandaag dus) is de dag van de onderlaag. Vanmorgen waren ze al vroeg aan het asfalteren en pletwalsen, maar ze hebben mij toch netjes doorgelaten, zodat ik de akelige omweg via onverlichte binnenbaantjes nog niet heb moeten nemen.

Vanavond rond 17u30 was het dan blijkbaar wel weer toegelaten voor autos om zich door te werken te wringen, maar niet door fietsers, gezien de pletwals die zeer vakkundig het fietspad blokkeerde.


dinsdag 20 november 2012

Verloren Voorwerp Gevonden!

Gevonden ter hoogte van de Reo Veiling in Roeselare: 2 punaises in bronskleur, in scherpe staat. Wil de eigenaar zich er in de toekomst van vergewissen dat zijn punaises netjes opgeborgen zijn, zodat ze niet op het fietspad rongestrooid worden?

* trike met twee platte banden*





maandag 19 november 2012

Ter gelegenheid van de werken door Eandis...

mag je in de Passendaalsestraat in de richting van Passendale uitzonderlijk 50 per uur rijden in zone 30. Ook geldig voor fietsers!


De bestuurders die richting Roeselare rijden, genieten dan weer van een uitzonderlijke snelheidsbeperking van 30km per uur! Helaas dienen de fietsers zich te onthouden van deze beperking!


Werken Iepersestraat - dag 1

Zo, de werken zijn gestart in de Iepersestraat. Deze morgen kon het verkeer nog gewoon passeren, deze avond was de straat al volledig afgesloten wegens opengebroken straat.

En dan volgt het verdict voor Roeselare: 1/10 ... volgende keer beter!

De toplaag van de weg wordt netjes naast de te smalle fietspaden afgebroken en dus ziet het er naar uit dat de fietser het de komende 10 jaar nog steeds met dezelfde akelige betonstrookjes zal moeten doen.
Ze krijgen 1 puntje en dat is omdat ze de enorme bult waar ik al zoveel over klaagde al hebben opengebroken. Of het de bedoeling is dat de smalle strook asfalt die nu nog rest ook verdwijnt is mij nog een vraag. Morgen meer!



Lijkt mijn bak niet te dik tussen deze paaltjes?



Tja, een gevalletje 'Zoetie?Joaj!' op het fietspad langs de grote bassin in Roeselare. 1 paaltje in het midden was even effectief geweest om autos tegen te houden...

zaterdag 17 november 2012

Wegenwerken Iepersestraat

Toplaag Iepersestraat wordt vernieuwd

Toplaag Iepersestraat wordt vernieuwd
Van maandag 19 tot zondag 25 november wordt gewerkt in de Iepersestraat.
Over de ganse breedte van het wegdek wordt de top- en onderlaag volledig vernieuwd.

Hierdoor is geen doorgaand verkeer mogelijk vanaf de N32 (Grote Ring rond Roeselare) tot het einde van het grondgebied (net voorbij de Zilverbergstraat).
In die week zijn tevens werken gepland in de Diksmuidsesteenweg. Alle informatie vind je terug op www.roeselarebereikbaar.be onder de rubriek Nieuws.
Zowel op de website van Roeselare, als in het Laatste Nieuws wordt met veel bravoure de werken aan de Iepersestraat aangekondigd. Vreemd, want reeds begin dit jaar vonden er daar herasfalteringswerken plaats. Wordt het opnieuw een 'do it wrong from the first time' van de stad Roeselare? In ieder geval goed dat de werken gesignaliseerd worden, want het beloofd een zootje te worden. De hele Iepersestraat vanaf de Rijksweg N32 tot aan het grondgebied Moorslede is afgesloten. Mijn woon-werkroute passeert daarlangs en dus betekenen de werken voor mij een omweg.
Hieronder mijn woon werkroute zonder omleidingen: 11,8km van brievenbus tot fietsenstalling. 
Hoogtewinst: 81,5m
Hoogteverlies: 69,8m
Max. helling/daling: 4,5% / -4,7%
Gemiddelde helling/daling: 1,2% / -1,3%


En hierbij de omweg (in het rood, groen is normale weg die met de werken zal afgesloten zijn).


In totaal slechts 800m, maar wel langs boerenwegels die hoogstwaarschijnlijk verzadigd zullen zijn van het omgeleide autoverkeer. Bovendien kom ik na de omleiding terug op mijn normale weg aan die kant waar er geen fietspad voorzien is (er ligt een tweerichtingspad aan de kant van de weg richting Roeselare) en is dit kruispunt voor de automobilisten door middel van verkeersborden als 'gevaarlijk kruispunt' aangekondigd  omdat de hoofdweg afbuigt waar de twee kruisende straten samenkomen en er dus heel slecht zicht is om de hoofdweg op te komen.
En dan de werken zelf. Het zal ijdele hoop zijn te denken dat de fietspaden mee vernieuwd zullen worden... Het is nochtans broodnodig om in dat stuk Iepersestraat deftige fietspaden te voorzien, want er is heel veel fietsverkeer van schoolgaande jeugd vanuit Moorslede naar Roeselare en terug.
Ik had vrijdag een half dagje verlof en had ervan geprofiteerd om de camera mee te nemen en bij daglicht enkele vóórfoto's te gaan nemen. Kwestie van objectief een dossiertje omtrent fietscomfort in de straat aan te kunnen leggen.
Onderstaand vind je enkele knelpunten op de fietspaden, maar het allergrootste knelpunt is vooral de breedte van het pad. Met zijn krappe 70cm ver beneden de comfortzone van fietskarren, bakfietsen en driewielfietsen (zowel bukkers voor mensen met een beperking als liggers). Bovendien is het fietspad in de richting van Roeselare tussen de stadsgrens en de Zilverbergstraat sterk overgroeid door de aangrenzende groene berm (zie eerste 2 fotos hieronder), waardoor er amper nog 40cm overblijft.
 Waarschuwingsbord wegenwerken met in de verte reeds een eerste obstakel.
Richting Roeselare: fietspadmeldpunt van mei 2012, echter werd enkel het gat in de rijweg aangepakt. De verdikking op het fietspad is een blijvertje.
 Verdikking op fietspad door gat in rijweg.
 Kruispunt Zilverbergstraat: erg veel gaten langsheen het fietspad. Zorgt voor lekke banden en na regenval grote plassen.
 Richting Moorslede: verzakking in de rijweg met hinder op fietspad.
 Richting Moorslede: verzakking in de rijweg met hinder op het fietspad.
 Richting Roeselare: verzakking in de rijweg met hinder op het fietspad. Boven de rode streep begint het reeds vernieuwde wegdek daterend van juni/juli 2012 (als je op de foto klikt, is het beter zichtbaar). Waarom ze destijds deze zwakke plek niet meenamen is mij een groot raadsel.

De laatste der bukkers!

Plechtig en emotioneel moment! De laatste bukker is de deur uit (behoudens de bukkers van het klein grut)!

Ciao en Hasta nooit meers!


zaterdag 10 november 2012

Lang Leve de Grote Auto!

Nee, ik ben het fietsen niet verleerd, alhoewel de Kett al een week op stal staat wegens gebogen as en daardoor slepende schijfremmen. Maar soms is het gewoon handig een grote auto te hebben. Na een IKEA-bezoekje bijvoorbeeld.

Autoladen voor gevorderden:
2x pax kast 75 cm
2x pax kast 50cm
1x inbouwlades pax
12x kleine plankjes
4x grote plankjes
3x lades pax
2x kledingsroede
1x broekenhanger
1x poang + voetenbank
2x kinder poang
1x expedit 185x185cm
4x samla bakken
4x varier bakken
3x inpakpapier
2x plantje
1x hanglamp
en dan nog wat 'collateral shopping' 
in één Lancia Phedra