donderdag 25 april 2013

Velomobile City Challenge

I am unbelievable proud to present you the Velomobile City Challenge.

A 2000km long cycletrail from Amsterdam to Barcelona, designed for velomobiles.
A fully catered and accomodated tour for 100 riders.

A true adventure full of fun, sportivity and challenge.

Velomobile City Challenge will start July 21st  2014 in Amsterdam, to arrive 12 days later in sunny Barcelona. Velomobiles will ride daily distances of approximately 200kms. They can depend on the professional support of experienced tourorganisers for everything from food, to sleeping places, to logistic support.

In the coming months, the routes will be defined in details, the campsites will be scouted and a budget for the tour will be announced.

Check out our website www.velomobile-city-challenge.com and join us on www.facebook.com/velomobilecitychallenge to get all the details.

Hope to see you there!!

Evelien




woensdag 24 april 2013

My cycleproject for the coming year...

2000 kilometers ....

12 days ....

100 velomobiles ....

We power the tour, you power the velomobile ....
Do you accept the challenge???



Well... this is my project for the coming year :) I will launch the website and facebookpage tomorrow evening.


Sneak peak on the logo...



I'm excited already! You ???

zondag 14 april 2013

ICE sprint 26X

Ik heb een job met heel veel voldoening, zei Brecht gisteren tegen een klant. Kijk maar eens hoe gelukkig je iemand kan maken. Daarbij op mij wijzend.

Mijn geduld werd nog even op de proef gesteld toen ik mijn fiets rond 11u nog steeds in Ikea-bouwpakket-toestand bij fietser.be aantrof. Maar Brecht deed voortreffelijk werk en vier uur en een medium spaghetti Kastart later was ie zo goed als klaar. 
Nooit gedacht dat ik van een fiets koude rillingen zou krijgen, maar als je de Sprint daar in al zijn glanzend nieuwe, blinkende glorie op de werktafel ziet staan, tja, dan is WAW het enige wat je over je lippen krijgt (wat bij Fietser.be wel een heel toepasselijke reactie is). 




Het testritje om de lengteafstelling te controleren was van de eerste meter puur plezier. Wat een zaligheid om mee te rijden! En aangezien een foto meer zegt dan 1000 woorden...


Vandaag was dan de ultieme 'maiden voyage' van mijn sprint. In Tielt verzamelden we deze morgen met een tiental liggers voor een tochtje van 33km in de wijde omgeving van Tielt.

Voorzien op de 20 graden die voorspelt waren, besloot ik 's morgens mijn short ook aan te trekken onder mijn lange broek en mijn tshirt met korte mouwen ipv mijn baselayer. En tadaaa...


Het werd een heel plezant tochtje over kalme boerenwegels. Eens tegenwind, dan weer rugwind. Eens plat, dan weer een beetje omhoog. Maar steeds met een gezellige compagnon naast jou, klaar voor een babbel. Ik werd op de rooster gelegd omtrent de technische kant van mijn fiets, dus heren, hierbij de details van onder andere mijn gigantische cassette achter:



Gear Components
Front derailleurMicroshift Triple
Rear derailleurSram X9
ShiftersSRAM TT500 bar end
ChainsetTruvativ Elita 30/39/50 170mm
CassetteSRAM PG 1070 11-36 10 Speed
Gear range20.73"-113.08" (1.65m - 9.02m)
ChainYBN S10C
IdlerICE lightweight with twin sealed ball bearings
Chain tubeICE Custom low friction


Ik heb nog nooit zo gevlogen tijdens een toertochtje. Wat een machien onder mijn poep! Ik maalde de kilometertjes af als een heet mes door de boter. Telkens ik naar de kilometerteller gluurde zag ik snelheden in de orde van 28-30 km/u. Verbazingwekkend!
Enfin, geen grote bewoordingen vandaag. Alleen maar mooie beelden en een gelukzalig gevoel :) 














donderdag 11 april 2013

Instantly charmed by Matthias!

De kettwiesel is verkocht. Onverwachts was het vandaag de laatste commute naar Passendale. Ik ben er nog altijd een beetje beduusd over dat die fijne relatie zo plots is afgebroken.

Met een beetje spijt in het hart hebben we afscheid genomen. Maar mijn hartje was wel heel erg warm geworden. De kettwiesel vind een mooie, nieuwe thuis bij Matthias. Dolenthousiast was hij dat de kett in de auto mocht geladen worden. En ik werd er heel warm bij vanbinnen. Eerste klas enthousiasme en pure blijheid. Schoonheid en geluk van de bovenste plank!
 
Ik wens je veel mooie, zonnige, relaxte kilometers, Matthias. Ik ben blij dat mijn kett bij jou terecht is gekomen. En wie weet worden je mama en papa ooit ook fervente liggers en komen we elkaar nog eens tegen?


Nu alleen nog bedisselen hoe ik morgen op het werk geraak :) Zou de Mracer mij nog kennen?

dinsdag 2 april 2013

Taaienberg

Exact een jaar geleden rond 18u45 maakte ik (en de Mracer) voor de allereerste keer van zeer nabij kennis met een autobumper. Ik weet nog dat ik mij in de seconden voor de klap schrap zette voor de pijn die ging volgen en dat ik in de seconden na de klap zo kwaad was omdat het nog zo veel meer verdomde zeer deed dan ik me had ingebeeld. Waarom maken ze die bumpers ook zo hard???

Al bij al ben ik er met zeer veel geluk van afgekomen. Een lichte hersenschudding (ik vond ze achteraf bij de categorie zwaar behoren, maar meneer den doktoor zal het wel beter weten zeker?) en zware bloeduitstortingen op mijn beide dijbenen en knieƫn waren het resultaat. Drie weken later was ik min of meer weer opgeknapt. De Mracer was iets minder fortuinlijk. Een gebroken voorvork zorgde meteen voor het einde van het tijdperk Mracer 1.0.

Nu een jaar later is alles weer op zijn plooi. Mracer 2.0 kwam in juni 2012 in een verbeterde versie en heeft ondertussen een 6000km onder de wielen. Mijn hoofd is ook weer min of meer in orde, al heb ik vaker last van hoofdpijn dan vroeger en ben ik nog gevoeliger voor fel licht dan tevoren. Het enige wat ik nog meedraag is mijn fietsbult. Op de zijkant van mijn been zit nog steeds een grote bobbel, daar waar de bumper mij geraakt heeft. Resultaat van een luie spoedarts die het bloed er niet uit wilde trekken. Twee weken later was alles natuurlijk wanhopig hard gestold en moet het nu op de natuurlijke (en zeer trage) manier afgebroken worden. Mijn eigenste Taaienberg. How cool is that???



maandag 1 april 2013

Mijn trouwe Kettwiesel...

... gaat de deur uit. Met toch wel een beetje spijt in het hart, heb ik zopas de advertenties voor mijn Kettwiesel online geplaatst.

We hebben veel mooie momenten beleefd samen, maar nu gaan we toch over naar de ICE sprint.
Ideale fiets voor de beginnende ligfietser. Zeer comfortabel, betrouwbaar en all-round.

Men vertelle het voort!

Ligfiets.net advertentie
marktplaats.nl advertentie (meer fotos)