maandag 22 oktober 2012

Fietspadleed - dag 2 en 3

Dag 3!

Zo zie, was dat nu zo moeilijk? De baan is geruimd. Ik weet niet of het de bedoeling was, want de bobijnen staan nu aan het begin van het fietspad nabij de Bruggesteenweg, maar we kunnen toch alweer doorrijden. 
Enige minpuntje was dat er midden in het pad een betonnen dal lag. Net op tijd kunnen vermijden, afgestapt en aan de kant gegooid.

Dank u aannemer!




Dag 2!

Vrijdagavond 19/10 ging deze mail richting wijkagent omtrent de gevaarlijke, niet-gesignaliseerde situatie op het fietspad aan de kruising Godshuislaan - Handelsstraat:

Beste Mr. Bouteca,

Graag wil ik u wijzen op de zeer gevaarlijke situatie ter hoogte van de rioleringswerken in de Godshuislaan. Sinds vandaag is het fietspad langsheen slagerij Nico en Katrien afgesloten ter hoogte van het kruispunt Godshuislaan - Handelsstraat doordat er twee grote bobijnen met buizen zijn gestockeerd. Er is evenwel geen enkele signalisatie ivm omleiding voorzien, noch aan het begin van het fietspad bij het kruispunt met de Brugsesteenweg, noch aan de afsluiting zelf. Er is een kleine doorgang voorzien, maar op dit moment is deze versperd door op de grond liggende verkeersborden. De fietsers zijn genoodzaakt om te keren en hun weg te vervolgen op de zeer drukke en gevaarlijke Godshuislaan (ook hier erg veel sluipverkeer en omleidingsverkeer). Kan u deze situatie opnemen met de verantwoordelijke aannemer en zorgen voor een snelle actie om een veilige situatie te creƫeren. Ik vrees dat menig fietser anders tegen de bobijnen op zal fietsen...


Hartelijk dank dat u onze situatie ter harte neemt. Ik hoop dan ook spoedig een verbetering op te merken en eventuele verdergaande acties om de gevaarlijke situaties in onze wijk aan te pakken.


Met vriendelijke groet,

Evelien Dejaeghere


De laatste alinea verwijst naar eerdere mailwisseling omtrent de verkeersonveiligheid in onze wijk, waarop ik geantwoord werd dat er op dagelijkse basis op de meest uiteenlopende uren controles werden uitgevoerd en er zelfs al enkele bestuurders geverbaliseerd waren.

Helaas pindakaas was er vandaag niets aan het fietspad veranderd, behalve dat ze nog meer putten gedolven hadden en halvelings weer dichtgesmeten hebben met een hoop klei die hopeloos aan je wielen blijft plakken.
Nochtans is de maandag een mooie lange werkdag van 8 volledige uren waarin men eenvoudigweg de telefoon kan oppikken en een leuk gesprekje kan voeren met een vriendelijke aannemer om een gevaarlijke situatie voor de fietsende burger aan te pakken.

Wordt vervolgd!



22/10/12 17u53

Geen opmerkingen:

Een reactie posten