dinsdag 18 juni 2013

Samenwerkende Vennootschap

Kijk eens aan: zo eenvoudig en efficiënt kan overleg met fietsminnende instanties en burgers verlopen... Topcontactje bij de stad!!!
_______________________________________________________________________________


Dag Evelien,

Dipod Roeselare zou graag weten om welke paaltjes het gaat, die te dicht bij elkaar staan: grote of kleine bassin? en waar ergens?
Je kan het hem rechtstreeks laten weten op zijn mail.

Tot morgen!

Fietsersbond
________________________________________________________________________________

Dag Dipod Roeselare,
de paaltjes staan op het fietspad dat vertrekt naast supermarkt de kleine bassin thv SBS1 aan de Bruggesteenweg richting moermanparking.

daarnaast nog een paar andere opmerkingen:

- BEDANKT om eindelijk het fietspad op Schiervelde aan te pakken! Het is een hele verbetering. Is er aan gedacht om met een zwevende bekisting te werken zodat we binnen een paar jaar niet opnieuw hetzelfde probleem hebben? Nu we de ergste bobbels niet meer voelen, zijn er natuurlijk de minder erge bobbels die vervelend worden :) Er zitten er een stuk of twee heel vervelende in het stuk evenwijdig aan de parking en de mandel. Nabij het herstelde stuk werd vorige zomer ook een stukje asfalt hersteld om een rioolbuis te herstellen en dat herstelde stukje is ook alweer weggezakt. Het zit ongeveer op de samenkomst van twee stukjes fietspad, net in de bocht voor het herstelde stuk. Maar als je vaak langs dat fietspad fietst voel je die wel passeren denk ik...

- in de Veldbosstraat zijn er bepaalde stukken langs de weg in grint gegoten om plaats te geven aan kruisende autos. Die stenen liggen echter ook midden in de weg en zijn zeer gevaarlijk voor fietsers ivm 1/ slipgevaar en 2/ opspattende steentjes bij het kruisen van een auto (heb helaas alweer die ervaring met mijn nieuwe bril....). Kunnen deze steentjes geruimd worden? In diezelfde straat is er ook een grote put thv het straatje wat naar de firma Barias leidt. Er staat bij regenweer altijd water in waardoor je de put nog veel minder ziet. En dan op de kruising van de veldbos met de groenestraat zijn er ook enkele grote putten.

- in de Noordlaan zijn er op het fietspad richting Bruggesteenweg thv chocolaterie Van Parijs en bank Argenta grote putten. Ik weet dat de werken aan de Noordlaan binnen enkele maanden starten, maar kunnen die misschien in tussentijd voorlopig opgevuld worden met wat tarmac?

Dan nog een paar plaatsjes die een bezoekje waard zijn:
1/ fietsinfrastructuur in de Groenestraat thv Domien Craccostraat.
Er is daar een fietsinfrastructuur voorzien om waarschijnlijk de fietsers makkelijker te laten passeren aan dat kruispunt? Ik zie het nut er niet van in, maar enfin. Hetgeen me stoort is dat er in dat fietspad geen 5m vlakke ondergrond is. Doordat het fietspad voor opritten van huizen ligt, is er telkens een verlaging gemaakt waardoor je het gevoel krijgt in de eerste de beste attractie in plopsaland te zitten. Waarom het fietspad niet eenzelfde niveau geven als de rijweg erlangs? dan kan men ten minste vlak doorrijden. misschien best eens met de fiets uitproberen voor het beste effect, maar niet te veel eten op voorhand.
Zie ook foto in bijlage van google maps die eigenlijk illustreert wat vele fietsers doen :)

2/ fietsinfrastructuur aan de Bruanebrug
een tijdje geleden werd beslist om het fietspad komende van de Bruanebrug richting mandellaan (kant Cyclorama) bij het oversteken van de weg te verleggen tot vlak langs het zebrapad. Deze situatie is levensgevaarlijk omdat het voor de onoplettende automobilist (en zo zijn er vele) de schijn wekt dat de fietsers rechtsaf wil slaan de beurtkaai in. Mijn man is er al bijna aangereden bij het volgen van het fietspad en de chauffeur zei letterlijk:jamaar meneer, je sloeg rechts af! Beter is om gewoon de fietsers rechtdoor te laten gaan. (de stukjes fietspad die in de mandellaan kant soubry hersteld zijn, krijgen dan weer een dikke duim :) )




tot morgen op het overleg met wijk prinsenhof!
Evelien
__________________________________________________________________________________


Hallo Evelien

Ik heb opdracht gegeven om de paaltjes op het fietspad langs de Kleine Bassin te verplaatsen. Beide paaltjes meer naar het midden toe, zodat makkelijk kan worden gepasseerd met een bakfiets. Misschien is de opdracht reeds uitgevoerd.

Intussen zouden de steentjes in de Veldbosstraat ook moeten geruimd zijn.

Vwb het fietspad op de Bruanebrug: mijn collega doet het nodige om dit aan te passen. Ik ben ter plaatse geweest en het zorgt inderdaad voor verwarring.

Andere opmerkingen volg ik verder op. We doen ons best.

Vriendelijke groeten.

Dipod
___________________________________________________________________________________

Dag Dipod Roeselare,

bedankt voor je antwoordje.

Waarom niet slechts 1 paaltje plaatsen in het midden van het fietspad aan kleine bassin? Lijkt me logischer?
Steentjes veldbosstraat controleer ik morgen eens, ik ben er vanmorgen en vanavond niet gepasseerd.
Dank voor de komende aanpassing aan de Bruanebrug!

Volgende opmerking: op 22/02 heb ik na het overleg tussen FB en Schepen Coppé een informele babbel gehad met Els Depuydt. Er is toen oa gesproken over de staat van het fietspad Godshuislaan (straat slager Nico en Katrien en electro Deforche). Er zijn daar vorig najaar enkele keren werken geweest door Eandis, met als gevolg dat het fietspad een ware lappendeken van putten en ophopingen is geworden. Je kan daar echt niet meer normaal rijden (vooral deel richting stationsdreef is echt erg). Els zou dat doorgeven aan de personen die de opvolging van dergelijke werken verzorgen, maar heb hier nooit iets van teruggehoord. Kan je dit gaan bekijken aub en actieplan opstellen?

In onze straat is dit weekend de kruin van een boom omgewaaid. Hij staat in het groenparkje nabij de glasbol in Prinsenhof. Wie kan ik hiervoor aanspreken om dat op te ruimen?

groet,
Evelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten