zaterdag 15 december 2012

Rood-dooR rijden voor fietsers?

YES, onlangs werd de veiligheidsstudie rond verkeersborden B22 en B23 afgerond en met succes!!

Deze verkeersborden laten toe om fietsers in bepaalde omstandigheden door het rood te laten rijden. Jullie kennen het wel: je bent lekker aan het bollen met je fiets en plots staan daar van die vervelende verkeerslichten die je onnodig doen stoppen. Onderzoek wees uit dat fietsers tot een vijfde van hun reistijd stilstaan door verkeerslichten. Vaak is het dan nog zo dat de verkeerslichten enkel ten dienste staan van een vlotte doorstroom van het autoverkeer en niet van het fietsverkeer. Puur tijdsverlies dus voor de fietsers.

Dankzij deze bordjes en mits de bereidwilligheid van de lokale overheden om ze te implementeren behoort dit in de toekomst tot de verleden tijd!



2 opmerkingen:

  1. Het Vlaamse Gewest heeft alvast laten weten dat dit veel te gevaarlijk is en dat de borden er dus niet komen op de wegen die zij beheren...
    In Nederland bijvoorbeeld bestaat dit bord al enkele decennia. Even de cijfers opvragen bij de noorderburen zou voldoende moeten zijn om het argument "gevaarlijk" te ontkrachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zullen waarschijnlijk weer een eigen studie uitvoeren om te zien of het wel veilig is. ze moeten toch iets doen met onze belastingscenten hé. Ze hebben dit ook gedaan rond BEV. Zou wel leuk zijn om het uitgevoerd te zien door de lokale overheden, dan zou mijn dagelijkse illegale actie om door het rood te rijden op een volledig afgescheiden fietspad ten minste legaal zijn. Ik acht de Roeselaarse blauwe vrienden nog in staat mij daar een bekeuring voor te geven, mochten ze het zien.

    BeantwoordenVerwijderen